Canis Ludens

Tavaszom, képekben

Mert miért csak év végén lehet összefoglalót írni, he?

A Kezdet, a Vég, az Origó, a Menedék… hol máshol vigyorognának a srácok, mint a Semmi Extrában?
A nap, amikor zord hangulatban néztünk szembe a világgal a Gellért-hegyen
Szeles nap Budaörsön
Mondom szeles. Kapaszkodott a shetlandi húsz körömmel.
Unokaöcsém macskája – Katzenkopf, a Bátor
Öreg néne sheltikéje
A Szabadság szimbóluma. Meg valami szobor ott hátul.
Éééés Tallinn, Kultuurikatel, vagyis kulturális központ, van benne kiállítási tér, szórakozóhely, étterem, több szinten mindez. Indusztriális és retró és modern és menő.
Ilyen (is) belülről.
Mi meg az étterem-részben örülünk magunknak
Ez pedig a sokcsillagos szállodánk überfancy átriumos belső tere, spa-val meg mindennel, jól néz ki, mi? Ehhez képest a víz, amiben lubickolni, lebegni, bugyborogni illett volna, volt kábé 26 fokos (úszni épp jó négy hossz után), a legmelegebb jacuzzi pedig 32 (eléggé kihűlt hullával ér fel). Ázalagjon ilyen jéglében, ki észt.
Tallinn óvárosa
És ez is. Figyeld a cukker sárkány-vízköpőt balra fent.
Annyira szépen sütött a Nap, hogy inkább kint kortyolgattuk a narancsos forralt bort, birkagereznák közé fészkelve. De még így is piszok hideg volt, március végén ennyire északon (Shetland-szigetekkel cirka egy szélesség) még a krókuszok se nyílnak.
Károjom csak mérsékelten örül
Ja, meg volt valami konferencia is. Ahhoz képest, hogy a résztvevők kétharmada vak, lelkesen hoztak az előadók ilyen részletes prezentációkat. Judith, az EGDF ügyvezetője diszkréten alszik rosszallását fejezi ki.
Ez pedig a gálavacsora, itt viszonylag józan a banda. Még…
Óvárosi utcarészlet, Világörökség része meg minden. Bájos.
Hablatyolhat bárki szentekről, szerintem ezek akkor is dementorok. A Haláltáncot őrző múzeum-templom mellett mi mások lehetnének?!
Danse Macabre. Az egyetlen vászonra festett változat, ami fennmaradt a középkorból. Eredetileg kb. 30 méter hosszú lehetett, 7 méternyit őriznek a Niguliste muuseum-ban.
Foszladozó halotti leplekbe burkolt csontvázak táncolják körbe a pápát, az uralkodót, mintegy kigúnyolva a rájuk aggatott drága ruhákat, ékszereket, hatalmi jelképeket. Folytatódik a sor a nemességgel, a tehetős kereskedőkkel (eddig tart ez a konkrét festmény, a többi elveszett a századok során) és polgárokkal, majd a kézművesekkel, parasztokkal, szegényekkel. A sort általában egy gyermek vagy egy koldus zárja.
Karesz remek fotója a Szent Miklós-templom belső teréről
Eléggé leültet és csendben tart a téma
Jól is esett utána a lelkünknek napfény és a tágas, Balti-tengeres panoráma
A testünknek pedig ribizlipálinka és mézsör, a háttérben a csajok nagyon profi módon nyomták frankó középkori hangszereken. Az Olde Hansa is többszintes, zegzugos komplexum, erőltetés és fals felhangok nélkül hozta a középkori stílt.
Már itthon, ilyen, amikor lóval akarsz szelfizni, vagy te, vagy ő nem fér bele, legtöbbször egyiktek sem
Ennyi a max
“Kinyílott a pitypang – megírom” lefotózom. Vagy lelegelem.
Kenta (alattam) és örökbarinője, Salsa. Óvatosan szimatolnak, mert tök random van a villanypásztorban delej.
Új trükk lesz az “ugorj a hátamra”, majd valamikor, ez az első fázis, helyettem ő dugta ki a nyelvét igyekezetében. Vagy a jutifalat lehet a ludas…?
Csendélet a Rácalmási-szigeten
Kinéztünk a Dunához is, de hamar visszatakarodtunk, amikor meghallottuk a lövéseket. Fényes nappal. Fialási/fészkelési időben. Grrrr.
Gejl fotó 1.
Gejl fotó 2. Basszus, de őszül a nyanya! 🙁
Balaton-felvidék
Vendéglátóink, Ági és Péter
Állj be oda és legyél szép! – Uncsiiiiii
Látványosan utálja a pózoltatást
Nővéremtől kaptam vagy 5 éve, azóta szinte folyamatosan virágzik. Kertészmérnök-tanonc koromban voltunk egy orchideakertészetben, ott mondták, az orchideát meg kell kínozni, hogy virágozzon, higgye azt, mindjárt itt a vég. Ez a szerencsétlen példány ezek szerint évek óta halálfélelemben él. Pedig locsolom, párálltatom, fényt is kap… és nem is szurkálom, eskü.

És még április vége sincs. Hümm.

Exit mobile version