Canis Ludens

Lista

Minél többet kutyázol, minél több dologba mászol bele, annál erősebb lelkifurdancsod van, mert nem gyakorolsz a zebekkel annyi mindent nap mint nap – pedig kellene, hogy lelkileg-szellemileg-fizikailag egészségesek legyenek és boldogok (legalábbis meggyőződésed, hogy csak így lehetnek azok), meg neked is könnyebb legyen az életed és hát mégiscsak ezzel nyüszteted a többi gazdát, milyen már, hogy te meg rohadtul nem csinálod. És ha már ilyen okosaktehetségesek és munkamániásak a dögeid, nem kéne parlagoltatni őket.

Sovány vigasz, hogy rég nem mezei kutyatartó, hanem kutyás vagy, mire ide jutsz. Néha inkább visszasírod azokat az időket, amikor azt hitted, az a nonpluszultra jólét a bundásnak, hogy napi háromszor leviszed és még vacsorát is kap. Persze a kertbe kicsapott – pláne láncos – kutyatartásnál ez is galaxisokkal jobb.

A saját tennivalóim listája perpill így néz ki:

És még el kéne mennünk biciklizni (hogy épüljön a kondijuk), terelni (mert élvezik), Dorkával obedience-re (mert neki való), úszni (mert élvezik és az is jó a kondinak), meg még ezer helyre.

Ehhez képest kimegyünk az Infoparkba és hagyom, hogy Doris lelincselje Lavinát, Shianne Dorist, Ardi meg akit ér. És hazamegyünk és ki vannak dögölve és megmagyarázom magamnak, hogy áá, már úgyis túl fáradtak bármihez, és valószínűleg tényleg hálásak, hogy végre nem csesztetem őket semmivel és köszönik, jól vannak így. Én meg nyűglődöm, milyen rossz kutyás vagyok, kivéve szerdán, amikor kötelezően agility van.

Így jár, aki pórul alapvetően lusta és mégis két pörgettyű kutyával él.

Agarat akajooook!

Exit mobile version