Canis Ludens

Autózunk

Doris 180-nal alszik az Autobahn-on.

Doris 180-nal alszik az Autobahn-on.

Mindketten sokat járunk autóval, ilyen a munkánk. És mindketten szeretünk vezetni és utazni is. Ebből következik, hogy a röfik is sokat járnak autóval. Az évek során egész jól kitapasztaltuk, hogy hogyan lehet kutyával kényelmesen autózni akár nagyon hosszú utakon is, anélkül hogy egymás agyára mennénk, vagy ön- és közveszélyesek lennénk.

Eleinte nem rajongtam az ötletért, hogy egy kutyát az autómba engedjek. Aztán egyszer Ágit és – akkor még – Timbit vidékről kellett hazahoznom. A B terv vonat lett volna – azt csak nem akartam, hogy én hazaautózom 2 és fél óra alatt, ők meg vonatozzanak vagy 6-ot. Timbi hihetetlenül jól viselte, nem macerázott, nem ugrált, békésen aludt Ági lábánál, hátsóülés nem lévén. Nem sokkal később Ági kiválasztotta Dorist (vagy fordítva) és elmentünk érte Budapestről Ajkára. Ez a túra is elment, egy kartondoboznyi kiskutyával.

Aztán egyszer elindultunk Ágival valahova messzebb, immár csak Dorisszal a lábánál. Ez már kicsit nehezebb eset volt. Doris kb. 1 óra után halálra unta magát (lehetett vagy fél éves) és Ági lábától nekiállt mindenfele mászkálni, a végén a vállán kötött ki, mondva, hogy ő mostantól nem kiskutya akar lenni, hanem inkább kakadu. Ez amellett, hogy Ágit kicsit zavarta meglehetősen veszélyes is volt.

Porsche 550A Spyder replika Knokke-ban. Dorisnak is tetszett.

Nem sokkal később Ági szülei odaadták a kis autójukat Áginak, immár hátsóüléssel. Itt Doris ugyan kényelmesen elfért, az egyetlen probléma az első fékezéskor jelentkezett: Doris Ági nyakában kötött ki, ami kis tempónál nem akkora gáz, de mondjuk autópályán egy satu már komoly gondot jelenthet, akár a sofőrre/utasra is veszélyes lehet a kutyi. A megoldás: kutya-biztonsági öv! Ez gyakorlatilag egy hám, amit vagy a rendes övhöz, vagy egy iso-fix (gyerekülés rögzítő szabvány) ponthoz lehet kapcsolni, és megfogja a kutyát. A rendes övhöz rögzítést jobban szeretem, mert hagy egy kis mozgási lehetőséget az állatnak, és az öv-feszítő biztosan megfogja. Nyilván sokkal jobb megoldás, mint lábnál szállítani a kutyát.

Baromira nem jó, ha a kutya össze-vissza tekereg a kocsiban. A fék pedál alá például a legrosszabbkor fog beszaglászni. Szintén rossz megoldás a sofőr ölében szállítani a kutyát, a hirtelen szükséges kormány-mozdulatok lehetetlenné válnak. Egyáltalán ölben szállítani nem jó ötlet az elöl ülők számára, egy triviális okból: a nyíló légzsák komoly kárt okozhat a kutyában és a kutyát szállítóban egyaránt, ami egy kisebb koccanást is komoly balesetté nyilvánít.

Na így nem szállítjuk.

És egy kis KRESZ: a kutyát a KRESZ szállítmánynak minősíti (lévén a másik meghatározás egy autóban, a személy nem illik rá). Erre a 47. paragrafus vonatkozik (lásd itt). Gyakorlatilag nem akadályozhatja a vezetőt a biztonságos vezetésben és a kilátásban, illetve nem lehet veszélyes az utasokra és más közlekedőkre. Erre érkezett egy értelmezés (talán miniszteri szintről), ami a kutya megfelelő szállítását rögzítve (hám) vagy boxban írja elő. Ez alapján mérlegelés után bírságolhat a téged megállító rendőr. Kivételesen tökéletesen egyet értek vele.

Néhány jó tanács:

Exit mobile version