Canis Ludens

Dog Chow Kutyasport Majális

Múlt hétvégén rendezték az első ilyet, bár szerintem némileg több kutyás sport létezik mint a dog diving, a flyball és a frízbi, de nem kötözködöm. Pláne, hogy utóbbi kettőből verseny volt, és mi (értsd: Dorka, meg a csapattársa, no meg az egész Skyball banda) ott voltunk.

Kétnapos volt a hepaj, időmérések az első, kieséses verseny a második napon. Jó fárasztó volt* meg hosszú, de legalább volt időnk megnézni a frízbiseket (fúúú, a freestyle nem volt semmi) és kipróbálni a távolugrós-vízbe csobbanós őrületet, vagyis dog diving-ot.

*de mégsem annyira horror, mint egy hónapja Ajkán, ahol reggel 9-től este 9-ig tartott a móka, plusz előtte-utána 150 km vezetés, brr.

Dorci és a víz. Hmm. Hogy is írjam le. A szereti nem árnyalja eléggé. Inkább úgy mondanám, eszét veszti, meghülyül, kezelhetetlenné válik tőle. Ha az Infoparkban sétálunk, résen kell lennem a kis halastó körül (ez cirka fél kilométert jelent bármely irányból), mert tök önhatalmúlag elhúz a lütyője fürcsizni. Ami nem lenne baj, ha ad 1. nem lenne körbetáblázva, hogy tilos (persze, hogy…), ad 2. nem abuzálná a halakat, ad 3. nem a tó körül ebédkéző, pihenkélő irodisták szűk vonzáskörzetében rázná ki a bundájából a vizet.

De persze ott rázza ki. Úgyhogy ha elmélázom és nem reccsenek rá időben, igyekszem minél gyorsabban elsunnyogni onnét, feltűnően tudomást sem véve a csurom mocsár gröniről. Nem velem van.

Szóval imigyen áll a vízzel a csaj, nyaranta többször ugrott már stégről, ami azért jóval magasabban van a víz felett, mint a diving medence széle. Szóval azt hittem, ő lesz a bajnok.

Ehhez képest:

Flyballban viszont bronzérmesek lettünk. Öt kezdő csapatból ez nem akkora nagy szó, ami viszont az, hogy egyszer sem hibáztak a kutyák – és mi sem – a kieséses versenyben. Nem volt labdaelejtés, akadálykerülés, bénázás a gépen, korai indítás (szomszéd pályára tévedés, pályabíró-kóstolás, ellenfél leugatása…). Egyszerűen csak gyorsabb volt nálunk a másik két csapat, bár nem behozhatatlanul, sőt.

Jön még a kutyára…

A csapat többi része is nyert holmi ezüstöket, aranyakat, bronzokat, de tőlük ez elvárt.

Képek: Skyball Flyball Team – Sós Edit és Köntös Dóra
             Oszkár Dániel Gáti Photography

Exit mobile version