Canis Ludens

Miért sheltie?

Amúgy miért ne?

Miután Maffia meghalt, szerettünk volna (Ági szeretett volna) egy másik állatot, hogy Doris mégse egyedül legyen otthon. Persze mindenáron valami agarat akart, amivel semmi bajom, csak a közepes testű kutya mellé a mi lakásunk méreteiből adódóan nem a nagytestű a praktikus társ… Szóval az volt, hogy válasszak akkor én.

A kutyasuliban felbukkant korábban is egy-két sheltie, mindegyik cuki volt, de igazán Ardbeg nagynénjébe(?) szerettem bele (azt hiszem Ardival együtt 5-en járnak a sulinkba ugyanabból a tenyészetből). Persze macerás a szőre (Ági majd kifésüli), macerás foglalkozni vele (Ági foglalkozik vele) és hisztis (ami nem igaz, de majd Ági megoldja ha mégis). Egyszerűen azért választottam ezt a fajtát, mert cuki.

Kicsit férfiatlan. A férfias kutya egyesek szerint a dobermann, a németjuhász, a boxer meg bullterrier-szerűségek. Speciel én vagyok annyira biztos a saját mindenféle irányultságomban, hogy nem kell a kutyámmal bizonygatnom azt a külvilágnak. Néha furán néznek rám, amikor sétálunk, de pont lesza nem érdekel.

Szöges sz*r

És ha cuki akkor mi van? Muszáj hogy nyáladdzon és hörögjön (a saját szerencsétlenül félretenyésztett pofájától/orrától) vagy le kelljen vágni a fülét/farkát, hogy férfias legyen? Tegyek rá befelé fordított szöges fojtót is, mert képtelen vagyok kezelni a súlyát és baromi neveletlen? Félelmi agressziót mutat a többi kutyával szemben és át kell mennem mindig a túloldalra? Messziről kiabáljak, hogy fiú? Hagyjuk már.

Nem esnék át a ló túloldalára sem (fel sem szállok egy akkora virslire). Nem kap Swarovski csicsás pórázt/nyakörvet (az Angry birds-öset sem én választottam, de az nem olyan ciki :)) meg kutyaruhácskát, max picike skót-szoknyát valami Shetlandi klán tartannal.

És lazán bevihetem a munkahelyemre, a legtöbb normális boltba (mínusz egy-két szocializmusban ragadt kisbolt meg eleve elhibázott multi – de csak itthon, az osztráknál ugyanabba a multiba bevihetem…), vagy szállodákba. Nem félek, hogy megharap valakit, vagy nekitámad egy másik kutyának. Kényelmes vele az élet, ilyen fél-kutyásnak, mint én.

Exit mobile version