Canis Ludens

Gasztroblogoskodás. Még recept is van.

Még a blogspotos helyre kiraktam egy OKJ-s csoporttársam ajánlotta házi kutyakeksz receptet, de eddig nem volt kapacitásom megalkotni. Ha már Demény annyira imádja a töpit, ezt a változatot csináltam meg, persze így csínján bánok az osztogatással, különben hamar felvennék ebeim a farkincás gömb alakot, ami hidrodinamikailag ugyan előnyös, de hát mégse ebihalak, úgyhogy inkább kihagynám.

Érdeklődő kiskukta

Úgyis megkaptam, hogy Ardi dagi, mert keresgélni kell a bordáit egy ideig, nem szúrnak azonnal. Hiába mentegettem, hogy kölyökháj, meg hát sheltie és nem whippet, és az átlag-shetlandihoz képest egyenesen szilfid, az agilityedzőnk nem irgalmazott. Ma lemértem amúgy, 5 és fél kiló, szerintem (súlyzózáshoz) pont ideális. Dorka is felkapott egy fontnyit, de hát ő kímélő üzemmódban volt másfél hétig a műtét miatt… aha, persze, három-négy napja úgy száguldozik, mint egy eszelős, irtózatosan tele van energiával, én meg már meg se próbáltam visszafogni, holott csak ma szedték ki a madzagokat a hasából. Azért edzésekre nem jártunk.

Naszóval, vettem töpörtyűt, kaptam eleve apró darabosat, nem lettem nyakig zsíros a nyiszálgatástól, belekevertem az alapragacsba és uccu neki. Két tepsinyi lett belőle, amolyan jutifalatnyi darabkákat gyártottam, de legalább nem törik-morzsálódik, egy falással eltünteti a blöki. Csak azon csodálkozik, miért kellett elrontani a cuccot tésztával.

Bálintnapi csokor tulipánnal, fréziával, kutyaorral

És hogy miért nem szív- vagy legalábbis csontocskaforma, így Valentin-nap alkalmából? A veszett fene szenved plusz két órát a formázással, a kutyáknak halálmindegy, még ha brokkoli alakú is.

Na, és a recept. Eredetileg több liszt van benne, de az ugye nem trendi, meg egészségtelen és pfujj, ja és az ősemberdiéta. Szóval lehet helyettesíteni mindenféle kutyagyomor-barátabbnak gondolt őrleményekkel, nekem a zabpehely bejövős, a reggelijükben is az van. Az első adagot frissen tépdestem, ragadt mint az istennyila, sütés alatt a maradékot bevágtam a frigóba és így sokkal könnyebb volt aztán dolgozni vele.

Jutifalat-katonák

Közepes lángon kb. 30-40 perc.

Hülye gazdi vagyok, én megkóstoltam, nem is rossz. Persze sótlan, de ez így van jól.

Belejöttem nagyon a konyhatündérkedésbe, csináltam házi túrórudit is, de azt nem fotóztam le, mert nem tűrt pixelt. Valami állati ronda katyvasz lett, cserébe isteni finom, igaz, tartósítószer-térfogatnövelő-állományjavító-fityfene híján elég tömény is.

Exit mobile version