Canis Ludens

Nyú dizájn

ret3

a régi háttér

Kicsit untam már a régi kinézetet, elvégre tavaly február óta kvázi változatlan, na meg a blog indulásakor ( 2012 október) sem volt nagyon más. Sokáig nagyon tetszett a bohém, barátságos, lökött kutyamán megjelenés, de hát mégiscsak egy kocká infoguruval élek együtt, akinek az ízlésvilága alattomban formálja az enyémet is.

Szóval egyszerűsítettem, sokatsokat. Az eddigi nyolcvankét, a felületen megjelenő színből maradt hat, a hátteret szintén legyalultam, kiszedtem pár csicsa-dobozt az oldalhasábból, egyszerűsítettem a betűtípust és nagyobbra vettem. Szándék szerint minimálabb lett az egész.

És hogy miért pont szürke-narancs (lazac?…) lett a színvilág? Észrevétlenül indult, de az évek során feltűnt, hogy sorra begyűjtöm az ilyen párosítású cuccokat. Valamiért nagyon bejön, a szolid-praktikus (nehezen koszolódó) szürke mellett harsányan vidám a narancs. Hasonlóképp kedvelem a fekete-sárga kombót, de az már nagyon geek lett volna.

Szerettem volna még egy-két dolgot változtatni, például hogy ne külön “dobozokban” legyenek az egyes widgetek meg a törzsszöveg, hanem egységes, sima háttér előtt, de a sablon ami ezt tudta, nem tudott tucatnyi egyéb dolgot, mit a jelenlegi tud. Persze, persze, megkérhettem volna a házi rendszergazdát, hogy kendácsoljon nekem egy sajátot, de akkor az már az ő munkája, nem az enyém. Eléggé kényes vagyok arra, hogy csak akkor kérjem a segítségét, amikor valamit végképp nem tudok megoldani.

Szóval ilyen lett, nekem tetszik. Nektek?…

Exit mobile version