Dog Chow Kutyasport Majális

10312131_779848462032814_6510121493362695883_nMúlt hétvégén rendezték az első ilyet, bár szerintem némileg több kutyás sport létezik mint a dog diving, a flyball és a frízbi, de nem kötözködöm. Pláne, hogy utóbbi kettőből verseny volt, és mi (értsd: Dorka, meg a csapattársa, no meg az egész Skyball banda) ott voltunk.

Kétnapos volt a hepaj, időmérések az első, kieséses verseny a második napon. Jó fárasztó volt* meg hosszú, de legalább volt időnk megnézni a frízbiseket (fúúú, a freestyle nem volt semmi) és kipróbálni a távolugrós-vízbe csobbanós őrületet, vagyis dog diving-ot.

*de mégsem annyira horror, mint egy hónapja Ajkán, ahol reggel 9-től este 9-ig tartott a móka, plusz előtte-utána 150 km vezetés, brr.

pf 126Dorci és a víz. Hmm. Hogy is írjam le. A szereti nem árnyalja eléggé. Inkább úgy mondanám, eszét veszti, meghülyül, kezelhetetlenné válik tőle. Ha az Infoparkban sétálunk, résen kell lennem a kis halastó körül (ez cirka fél kilométert jelent bármely irányból), mert tök önhatalmúlag elhúz a lütyője fürcsizni. Ami nem lenne baj, ha ad 1. nem lenne körbetáblázva, hogy tilos (persze, hogy…), ad 2. nem abuzálná a halakat, ad 3. nem a tó körül ebédkéző, pihenkélő irodisták szűk vonzáskörzetében rázná ki a bundájából a vizet.

De persze ott rázza ki. Úgyhogy ha elmélázom és nem reccsenek rá időben, igyekszem minél gyorsabban elsunnyogni onnét, feltűnően tudomást sem véve a csurom mocsár gröniről. Nem velem van.

Szóval imigyen áll a vízzel a csaj, nyaranta többször ugrott már stégről, ami azért jóval magasabban van a víz felett, mint a diving medence széle. Szóval azt hittem, ő lesz a bajnok.

Ehhez képest:

Flyballban viszont bronzérmesek lettünk. Öt kezdő csapatból ez nem akkora nagy szó, ami viszont az, hogy egyszer sem hibáztak a kutyák – és mi sem – a kieséses versenyben. Nem volt labdaelejtés, akadálykerülés, bénázás a gépen, korai indítás (szomszéd pályára tévedés, pályabíró-kóstolás, ellenfél leugatása…). Egyszerűen csak gyorsabb volt nálunk a másik két csapat, bár nem behozhatatlanul, sőt.

Jön még a kutyára…

A csapat többi része is nyert holmi ezüstöket, aranyakat, bronzokat, de tőlük ez elvárt.

Képek: Skyball Flyball Team – Sós Edit és Köntös Dóra
             Oszkár Dániel Gáti Photography

This entry was posted in dog diving, flyball, fürdés, galéria, groenendael, kutyás sport, mozgás, összefoglaló, verseny. Bookmark the permalink.

Comments are closed.