Esős idők

Ahhoz képest, hogy egy belga és egy skót kutyánk van, kriminális, amit művelnek. Beismerem, főleg a belga. Szemerkélésnél kicsit erőteljesebben esik az eső, és képes totál behisztizni, hogy na nem, dehogy megy sétálni és néz rám megütközve, hát hülyevagy?!

   average-raindays-belgium-brussels     average-raindays-scotland-aberdeen

A skót egy fokkal jobb azért, ő csak ezektől az utóbbi napokban dívó özönvizektől akad ki. Egyébként lelkesen trappol át a pocsolyákon (egyáltalán nem úgy, ahogy az ember egy ilyen kecses, kényes küllemű állatkától elvárná) és azt se bánja, ha Dorka időnként meghempergeti a sárban, de ez a mostani már neki is sok: emelgeti a praclijait és néz rám tanácstalanul.

i 059

Arra is olyan vizes, mint erre?

Tegnap megszívták, mert a legnagyobb zuhé idején (ha lehet egyáltalán különbséget tenni a “szarrá ázom” és a “bugyimból is facsarni lehet”-erősség között) vittem le őket pisilni, lelkesen tülekedtek kifelé. Ardi még csíra, úgyhogy őt továbbvitte a lendület, Dorka viszont ahogy meglátta, mi van, bámulatos reflexszel fordult sarkon a –  még csukódó – kapun visszaslisszolni.

Nemcsak hogy elálltam az útját, de még a kapualjból is kizargattam, ahova behúzódott ritka szerencsétlen fejet vágva.  És amikor nagyon gyűlölt, lefényképeztem. Ardit dettó, ha már ott volt. Gazdi az ilyen?!

          i 054         i 053

Nem mindig van ez így. Ha buli van a láthatáron, pláne Shianne-nel, magasról tesznek az időjárási anomáliákra, mennek keresztül tökön-paszulyon-pocsolyán:

i 076

végre hazafelé

De aztán hazafelé menet végig törülköznek a lépcsőházban a falakon, Ardi hatalmasat hentereg a földszinten kitett szőnyegen, és itthon az ajtóban illedelmesen tartják mindketten fejüket-hátukat-lábaikat dehidratálásra. Ha annyira varacskos az állapotuk, hogy kádra ítélem őket, kevésbé szeretnek és utána mártírsóhajjal nyúlnak el a szőnyegen; kutyaélet ez!

A ti kutyátok hogy bírja?

This entry was posted in belga, séta, sheltie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.