Munka(helyi) kutya

IMG_20140207_122951_152

Itt valaki valamit evett valamikor?

Szóval Ági izélget egy ideje, hogy írjak én is arról, milyen kutyázni irodai munkakörökben, vagy ilyesmi. Most megpróbálom.

Doris még talán fél éves sem volt, amikor először vittem be a munkahelyemre. Akkoriban egy kis cégnek dolgoztam, akik a III. kerületben az egyik hegyen béreltek egy villát, jó nagy kerttel. Mindenki csípte a kutyát, bár a munkát kissé szabotálta, amikor véletlenszerűen felbukkant egy teniszlabdával a szájában, hogy játékot zsaroljon ki. A villa kertkapcsolatát tavasztól őszig nyitott ajtó szavatolta, így ha Doris megunta a hencsergést a lábam mellett, bármikor kiment kicsit rosszalkodni (leginkább a fácánokat és a süniket abuzálni). Tulajdonképpen azt hiszem szeretett velem odajárni, jobb mintha egyedül kellene otthon ülni.
Később egy másik céghez is hordtam néha, ők egy ipari terület mellett álló régi irodaház egyik emeletét bérelték. Itt sem volt soha semmi probléma vele, de mivel nem volt kert, néha le kellett menni vele kicsit játszani a gazos udvarra. Ez már macerásabb volt, de alapvetően itt sem okozott problémát.
A mostani munkahelyem is kutyabarát, szintén egy régebbi irodaházban dolgozom. Doris is volt itt egyszer-kétszer, de ide inkább Ardival szoktam jönni. Ha várhatóan nyugis napom van, és Ági nem tervez mindkettőjükkel (ami azért néha nehéz) akkor Ardi bejöhet velem. Egész jól elvan, folyamatosan kutat, hogy milyen ehető dolgok vannak elszórva az irodában. Egyedül a gurulós székek jelentenek konstans veszélyt a sheltie-farkincákra…

IMG_20140207_124306_964

Nem tetszik a szőnyeg színe

A kutyabarát-munkahely kifejezés lassan meghonosodik nálunk is, a fiatalabbak számára ez kimondottan vonzó lehet egy munkahelyen – olyasmi, mint a családosoknak a céges bölcsi, egyfajta plusz juttatás. Az irodaházba szoktak hozni 2-3 másik kutyust is (innen üdvözlöm Excelt, a terriert), az emberek többségét nem zavarják – naná, feltételezik, hogyha be merem hozni, akkor minimum nem veszélyes és szobatiszta. Persze itt is van aki kiakad, de ez a ritkább – általában inkább a rossz tapasztalatok miatt és nem zsigerből.

Kéne még ide írnom valami fellengzős konklúziót, de nincs ötletem. És a lényeget leírtam. Normális céghez jól nevelt kutyával simán be lehet menni.

Ja igen: a minap bementem egy kisboltba a Váci utcában pórázon Ardival. Az egész bolt volt vagy 5 négyzetméter. Kinyitom a hűtőt, leveszek egy dobozos kólát, és már fordulnék a kasszához (tök üres bolt), mire beszól a pénztáros, hogy ide nem lehet kutyát behozni. Kb 1 perc lett volna még mire kifizetem a kólát és elhúzok, de a szabály az… meh. Persze a kólát így már nem kértem.

IMG_20140207_125456_346

Az íróasztal őre

This entry was posted in felelős kutyatartás, kulturált, Miau, munkakutya, sheltie, szobatisztaság, szocializáció, város. Bookmark the permalink.

Comments are closed.