Bikiniszezon

Tulajdonképpen miért csak Ardinak jár a nyári könnyített bunda? Hiszen Dorci sokkal rosszabbul viseli a meleget, ő is részt vesz a – agilitynek becézett – kergebirka módjára való rohangálásban, ráadásul a feketeség is szívatja.

Neki is telemegy kirándulásokon a gatyája minden tüskés földi jóval, benne is nehéz (talán még nehezebb) megtalálni a kullancsot, neki is összefilcesedik, ahol túl hosszú. Ő is rühelli a fésülgetést, pedig tele van kiszedendő aljszőrrel, tépázás közben centinként oldalog arrébb, hátha így nem veszem észre, hogy lelépett. Rendes adag fekete pamacs kavarog a lakásszerte szállongó szőke ördögszekerekben.

Szóval nyolcévesen először kutyakozmetikus kezére adtam, együtt szépültek a sheltievel. Sűrűn hullottak a jutifalatok, annyira talán nem volt elviselhetetlen, na meg vagy fél kilóval kevesebb loncsot kell cipelniük. Cserébe a szőkéről kiderült, hogy dagi, innentől nem foghatja arra, hogy “áá, csak a bundám nagy!”.

Szerintem menő mindkettejükön a kánikulafazon, meg fincsi pihe-puha plüsskutyák  lettek, de most húzok zuhanyozni, mert viszketek a fodrászolás során mindenhova beférkőző apró kutyaszőröktől. Ha kozmi lennék, vegyvédelmi páncélzatban nyírnék minimum. Vagy íziben feltalálnám az ultramega teljesítményű, asztal fölé építhető szőrelszívót.

This entry was posted in ápolás, galéria, groenendael, sheltie. Bookmark the permalink.

3 Responses to Bikiniszezon